Salçalı Patates Püresi
Salçalı Patates Püresi, sıcak tüketilebilin en bir ara sıcaktır. Yapılışı oldukça kolay ve pratiktir. Çocukların beslenmelerinde kullanılabilir. Besin değeri yüksek bir salatadır. Et yemekleri yanında başarılı bir sunum elde edilmesini sağlar. Kahvaltılar için de ideal bir yiyecektir.
Salçalı Patates Püresi İçin malz
emeleri- 6 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Salçalı Patates Püresi Nasıl Yapılır?
Patateslerin tamamını bol su ile iyice yıkadıktan sonra derin bir tencere içerisine koyalım ve üzerine kaynamalarına yetecek miktarda su ilave edelim. Harlı ateşte patatesleri haşlayalım. Zaman sorunu yaşayanlar aynı işlemi düdüklü tencere kullanarak yapabilirler. Böylece zaman yarı yarıya düşecektir. Diğer tarafta doğrama tahtası üzerinde kuru soğanı koç küçük küpler halinde doğrayalım. Yanmaz yapışmaz özellikli bir tavanın içerisine ilk olarak tereyağını ve sonrasında sıvı yağı koyalım. Kısık ayarlanmış olan ocakta her iki yağında erimesini bekleyelim ve eriyen yağların içerisine küp-küp doğramış olduğumuz kuru soğanları kavuralım. Soğanlar iyice öldüklerinde tavaya tuz, karabiber ve pul biber ilavesini de yapıp son olarak listede verilen iki çeşit salçayı da ilave edelim.
Tavada bulunan malzemenin içerisine 4 yemek kaşığı su koyalım ve çok az bir süre daha pişilerim. Böylece soğanlar iyice pişecek ve sos kıvam almış olacaktır. Diğer tarafta haşlanmış olan patatesleri süzelim ve kabuklarını soyalım. Cam kâse içerisine aldığımız patatesleri iyice ezelim. Bu aşamada pürüzsüz bir püre elde etmek istenirse mikserin doğrayıcı fonksiyonu da kullanılabilir. Püre haline getirdiğimiz patateslerin üzerine önceden hazırlamış olduğumuz sosu dökelim ve iyice harmanlayalım. Püre ile sos iyice karıştıktan sonra servis edebiliriz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 02:34:13
Salçalı Patates Püresi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|