Patates püresini hazırlamak için öncelikle patatesleri haşlayalım ve ardından iyice ezelim.
Daha sonra içerisine sütü, tereyağını ve tuzu ekledikten sonra karıştıralım. Bu arada tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış etleri koyalım ve suyunu çekinceye kadar arada bir karıştırarak pişirelim. Kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde küçük doğrayalım. Pişen etin içine ekleyelim, sivri biber ile kırmızı biberi de ince doğrayıp ilave edelim. Bu malzemeler iyice kavrulduktan sonra domates salçasını, karabiberi, tuzunu ekledikten sonra iyice karıştıralım. Daha sonra küçük güveç kapların içerisine patates püresini yayalım ve ardından üzerine hazırladığınız et soteyi paylaştıralım. En son rendelenmiş kaşar peynirini ilave ettikten sonra fırını 200 dereceye ayarlayıp üzeri hafif dereceli kızarana kadar pişirelim. Patates püresi yatağında et soteyi sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.