Garnitürlü Patates Püresi
Garnitürlü patates püresi, her yemeğin yanına yakışacak nitelikte. Özellikle de meze olarak tüketilebilen garnitürlü patates püresi davet sofraları içinde hazırlanabilir ve sofrada rengarenk görüntüsü ile hem konuklarınızın göz zevkine hem de damak tadına hitap edebilir.
Garnitürlü Patates Püresi Malzemeleri- 5 tane orta boy patates
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 çay bardağı küp doğranmış ve haşlanmış havuç
Garnitürlü Patates Püresi Nasıl Yapılır?
Garnitürlü patates püresini hazırlamak için öncelikle patatesleri yıkayıp bir tencerenin içerisine kabuklu şekilde bırakalım.
Ardından tencereye patateslerin üzerini geçecek kadar su ilavesi yapalım ve ocağın altını açıp patatesleri haşlamaya bırakalım. Patatesler haşlanıp yumuşadıktan sonra kabuklarını soyalım ve derin bir kâseye alıp ezelim. Bu aşamada patatesleri sıcak iken soyalım ve soğumadan da ezelim. Ezmek için patates ezici veya çatal kullanabiliriz.
Ezilen patateslerin içerisine sirkeyi ve 3 yemek kaşığı sıvı yağını ilave edip tekrar ezip karıştıralım. Haşlanmış olan garnitürlerin yarısını kelepçeli bir kalıbın içerisine veya herhangi bir kalıba yerleştirelim. Patatesleri bir spatula ile düzleştirelim ve üzerine de kalan malzemeleri boşaltıp hafif şekilde bastıralım. Hazırlanılan garnitürlü patates püresini buzdolabın içerisine kaldıralım ve 1 saat kadar dinlendirelim.
Yeteri kadar dinlenmiş olan garnitürlü patates püresini dilimleyip servis tabaklarına alalım. Arzu ederseniz garnitürler ile patates püresini bir kabın içerisinde karıştırıp rus salatası görünümünde şekilde verebilirsiniz. Bu tamamen göz ve damak zevkinize kalmıştır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 17:36:46
Garnitürlü Patates Püresi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|