Öncelikle patatesleri alıp güzelce soyduktan sonra iyice yıkayın.
Daha sonra soyduğunuz patatesleri büyük büyük küp şeklinde doğrayın ve orta boy büyüklükte bir tencereye koyun ve üzerine bir litre sütü boşaltıp ocağın üzerine koyun ve altını açın. Bu şekilde kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını biraz kızıl orta ateşte yaklaşık olarak 40-45 dakika kadar iyi haşlayın. Patatesler iyice yumuşayıp haşlandıktan sonra bir çatal veya bir patates ezmek için bir aparatınız varsa onunla iyice eziniz. Ezilen patatesleri başka bir tencereye alın ve üzerine tuz ekip ocağın altını tekrar açın. Yaklaşık olarak 2 yemek kaşığı kadar tereyağı ekleyin karıştırarak eritin. Tereyağının miktarı göz kararıdır eğer size az geldiyse ölçüyü değiştirebilirsiniz. Tereyağını patateslerin içinde ve yanan ocakta karıştırarak eritin. Bu sırada başka bir taraftan fesleğen sosu için bir mutfak robotuna fesleğenleri doğrayıp içine atın ve üzerine sarımsakları ve limon suyunu da ilave ettikten sonra robotu çalıştırın ve iyice parçalayın.
Tereyağı eridikten sonra iki dakika daha karıştırın ve ocağın üzerinden alın ve altını kapatın. Hazırladığınız fesleğen sosunu ezilen patates püresinin üzerine koyup iyice karıştırın. İsterseniz bu sırada istediğiniz bazı baharatlar varsa onları da ekip karıştırın. Karışım olduktan sonra güzel bir servis tabağına alın ve servis edebilirsiniz.
Fesleğenli patates püresi tarifi hazır.
Şimdiden hepinize afiyet olsun.