{ "title": "Zeytinyağlı Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Zeytinyagli-Patates-Puresi-67.jpg", "date": "22.01.2024 01:12:20", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı patates püresi, patates birçok mutfağın tacıdır, yapılan birçok çeşidiyle masaları süslemesi ve lezzetiyle sevilen bir karbonhidrat grubudur. Patatesle birçok çeşit yapılması mümkündür. Tok tutma özelliğine sahip olan patatesi özellikle çocuklarında sevdiği bilinir. Her ne kadar birçok diyetisyen ve doktor tarafından pek tercih edilmeyen patatesi yeşilliklerle veya zeytinyağlı türlü mezeleriyle tüketilmesi mümkündür. Besin değeri açısından oldukça zengin olan patates sağlık açısından bilinçli tüketildiğinde birçok hastalığın önüne geçiyor. Birçok kilo problemi olan kişilerin patatesi dikkatli tüketmesi gerekir. C vitamini bakımından oldukça zengindir. Günlük 1 adet tüketilen patates vücudun C vitaminini karşılamaya oldukça yeterlidir.

Kilo aldırmaması için bol sebzeli yapılan patates oldukça yararlıdır. Zeytinyağlı patates püresi yemeklerin yanına masanızı süsleyen meze olarak tüketilen ayrıca sindirimi kolaylaştırma etkisine sahiptir. Patates her bütçeye uygun olması ve bol olan bir besin kaynağıdır. Patates çiğ olarak tüketilebilir. Günlük olarak pazarlarda, marketlerde taze olarak bulunması mümkündür. Saymakla bitmeyecek faydası olan patates sadece kızartma olarak tercih edilmemektedir. Kızartma dışında yapılan her türlü patates yemeği, püresi, haşlaması zeytinyağlısı gibi bol çeşidi sayesinde tüketmenin bir zararı yoktur. Üstelik oldukça yararı vardır.

Zeytinyağlı patates püresi için gerekli malzemeler
Zeytinyağlı patates püresi nasıl yapılır?

Patatesler güzelce yıkanır bir tencereye koyalım ve üzerine su ilave edilerek haşlamaya bırakılır. 25 Dakikada haşlanan patates pişince suya tutulup soyulur. Soyulan patatesler bir kaba alınarak ezilir. Bir tencere içine tereyağı eritilerek üzerine ezilen patatesler ilave edilir. İyice harmanlanıp tereyağıyla patates karıştırılıp üzerine sütü ilave ederek tekrar karıştırılır. Tuzu ilave edilerek, sıvı veya katı püre hangisini tercih ediyorsanız ayarlanması mümkündür. Kıvama gelene kadar karıştırılıp altı kapatılır. Servise hazır olan zeytinyağı patates püresi dilerseniz üzerini süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }