{ "title": "Zencefilli Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/zencefilli-patates-puresi(1).jpg", "date": "20.01.2024 10:40:00", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Zencefilli Patates Püresi, farklı lezzet arayanlar için ideal bir seçim olabilir. Hazırlanışı diğer patates püreleri ile aynıdır. Bu tarifin diğerlerinden farlı yönü içerisinde kullanılan zencefildir. Zencefilin faydalarını bilmeyen yoktur. Bu tarif sayesinde zencefilden gelen şifa tarife geçer ve dolayısıyla besin değerleri artmış olur. Bu tarif özellikle kahvaltılarda çok lezzetli bir yiyecektir. Izgara et ve sebzelerin yanına çok yakışır. Yine haşlama sebze tüketmeyi sevenler için önerilir. Buzdolabında saklanabilir. Buzdolabı dışında saklama süresi 4 saattir. Genelde ise sıcak tüketilmeli ve pişirildiği saatler içerisinde bitirilmelidir. Böylece lezzetinden hiçbir şey kaybetmemiş olur.

Zencefilli Patates Püresi İçin Malzemeleri
Sunum için
Zencefilli Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Pürenin hazırlığına ilk olarak patatesleri yıkamakla başlayalım. Bol su altında kullanılmamış bir bulaşık süngeri ile patatesleri ovalayarak iyice temizleyelim. Bu işlem bittiğinde patatesleri dörde bölüp, haşlanmaları için derince bir tencerenin içerisine koyalım. Tencereye patatesleri haşlayacak kadar su koyalım ve tencereyi ocağa alalım. Patatesler haşlanırken diğer yandan arpacık soğanları soyalım. Soğanların ardından zencefilleri kabuklarından arındıralım ve çok küçük küpler halinde doğrayalım. Bu arada arpacık soğanlar doğranmayacak, bütün halde kullanılacaktır. Yapışmaz özelliği bulunan ve bütün malzemeyi içerisine alacak kapasiteye sahip olan bir tavanın içerisine tereyağını ve sıvı yağı koyalım. Tereyağının eridiğini görünce tavaya önce doğarmış olduğumuz zencefilleri ilave edip bir süre kavuralım. Zencefillerin genel görünümleri değiştiğinde arpacık soğan ilavesini yapalım. Bu iki malzemeyi iyice kavuralım. Kavrulmuş olan malzemenin içerisine sütü koyup bir süre pişirelim. Bir süre pişirdiğimiz arpacık soğanlarının üzerlerine çatal ile bastırıp, içlerinde bulunan katmanların dışarı çıkmasını sağlayalım. Böylece pürenin içerisinde bütün soğanlar olmayıp, görünüm açısından rahatsızlık verici bir sunum yapılmış olmayacaktır. Bu işlemin ardından tavaya tuz, karabiber ve pul biber ilavesini de yapıp, tavanın altını kapatalım. Diğer yanda haşlanma sürecini tamamlamış olan patatesleri süzüp kabuklarını soyalım. Bu işlem bittiğinde cam bir kâsenin ya da kabın içerisinde patatesleri ezelim. Ezme işleminde ezici veya çatal kullanılabilir. Bu tarifte mikser kullanmıyoruz. Kullanmamız halinde püre başarısız bir görünüm kazanır. Buradaki maksat patateslerin tam püre olmayıp, diğer malzemeler ile uyumlu olmasını sağlamaktır.

Ezmiş olduğumuz patatesleri tavada bulunan malzemeler e ekleyelim ve 2 veya 4 dakika daha pişirelim. Böylece bütün malzemeler karışacak ve aynı ısıya erişeceklerdir. Zencefilli patates püresinin sunumu için hazırlık aşamasına geçelim. Yeşilbiberleri jul yen doğrayalım. Ardından çeri domatesleri dörde bölelim. Yeşil soğanları da diğer malzemeler e uyumlu şekilde keselim ve bu üç malzemeyi bir tavada az tereyağı ile mühürleyelim. Üzerine az kimyon ekleyebiliriz. Servis tabağının içerisine patates püresini koyduktan sonra hazırlamış olduğumuz sunum malzemeleri ile arzu edildiği şekilde süsleyelim. Böylece patates püresi aslında harika sunumu olan bir ara sıcak tabağına dönüşecektir. Zencefilli patates püresi servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }