{ "title": "Yoğurtlu Sarımsaklı Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Yogurtlu-Sarimsakli-Patates-Puresi-51.jpg", "date": "19.01.2024 10:24:40", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu Sarımsaklı Patates Püresi, İçeriğinde bolca nişasta, bir miktarda protein bulunan patates besleyici bir gıda maddesidir. Mutfakların ve sofraların baş aktörü olan patatesin çiğ olarak bile tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Tek başına yemeklerinin yapılması yanında birçok da yiyeceğin içinde de yer almaktadır. Neredeyse tüm yiyeceklerin içerisinde yer alan patates, yetiştirilmesinin kolay oluşu, şeker hastalarının dışında insanların tüketiminde sorun yaşaması ve ekonomik oluşu gibi birçok nedenden dolayı fazlaca tükettiğimiz bir gıda maddesidir. Yüzlerce çeşit yemeği yapılan dört mevsim tüketilebilen patatesin birçok çeşitte püresi hazırlanıp tüketilmektedir.

Yoğurtlu sarımsaklı patates püresi malzemeleri
Yoğurtlu sarımsaklı patates püresi nasıl yapılır?

Patatesleri yıkayıp bir tencerede haşlayınız. Haşlanan patatesleri süzerek soğuk suda biraz bekletiniz. Soyarken elinizi yakmayacak kadar sıcaklığa gelince patateslerin kabuğunu soyunuz. Patatesler çok soğursa kabuklarının soyulması zorlaşacaktır. Kabukları soyulan patatesleri bir kabın içinde çatal yardımıyla eziniz. Üzerine tuzu, ince ince kıyılmış maydanozu ilave edip, sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırınız. Karıştırma işlemi çatal ile olabileceği gibi karıştırıcı ile de olabilir. Sarımsakları soyup ezdikten sonra bir kâsenin içinde yoğurtla birlikte çırpınız. Biraz tuz atılırsa daha iyi olur. Hazırladığınız püreyi tabaklara ya da tepsiye yayıp üzerine yoğurdu katman olacak şekilde dökünüz. Zeytinyağını bir tavada kızdırdıktan sonra pul biberi ilave ediniz. Biberin rengi yağa geçince ateşten alıp yoğurtlu pürenin üstünde gezdirerek dökünüz.
" } ] }