{ "title": "Yoğurtlu Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/yogurtlu-patates-puresi(1).jpg", "date": "21.01.2024 19:40:59", "author": "Valaşan", "article": [ { "article": "
Patates püresi ana yemeklerin yanında ek olarak veya meze olarak kullanılmıştır. Patates püresi üzerine süzme yoğurt dökülerek yoğurtlu patates püresi elde edilmiştir. Bu şekilde yapılması ile yine meze olarak yemeklerde sunulabileceği gibi misafir ikramlarında, beş çaylarında yapılabilir. Soğuk olarak hazırlanan yoğurtlu patates püresi diğer ikramların yanında özellikle çok tercih edilmektedir. Kolay hazırlanması ve hafif olması sebebiyle her zaman ve yapılabilir.

Yoğurtlu Patates Püresi Malzemeleri
Yoğurtlu Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Patatesler yıkanıp büyük ve derin bir tencereye koyularak üstünü üç parmak geçecek kadar su ekleyip orta hararetteki ateşin üzerine koyulur. Patatesler kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve tencerenin kapağı kapalı olarak, haşlanmaya bırakılır. Bıçak ile patatesi delip pişip pişmediği kontrol edilebilir. Patates iyice haşlanmış ise bıçak çok rahat içine saplanacaktır. Patatesler haşlanınca tencerede kalan fazla su süzülüp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kabukları soyulup rende ile rendelenir. Patates rendesinin üzerine süt dökülüp karıştırılır. Daha sonra maydanozlar ince ince kıyıp ilave edilir ve tuz eklenir. Bütün malzeme birbirine iyice karıştırılır. Borcam tepsi veya servis tepsisine patates püresi dökülür. Kaşık yardımı ile düzeltilip üzeri streç ile kapatılır. Buzdolabına koyularak yaklaşık iki saat kadar dinlendirilir. Böylece patates püresi soğuktan biraz katılaşacak ve dilimlenmesi daha kolay olacaktır.

Sarımsak soyulup havanda ezilir. Süzme yoğurt kullanıyorsak biraz sulandırılarak ezilir. Yoğurdun içine ezilmiş sarımsak ve mayonez koyup karıştırılır.

Buzdolabında bekletilen patates püresi çıkartılır. Üzerine hazırlanan yoğurt döküp düzgünce kaşık ile yayılır. Bir yapışmaz tava içine tereyağı koyulup kısık ateşte eritilir. Tereyağı kızınca üzerine toz kırmızı biber ile pul biber eklenip kızdırılır.

Yoğurtlu patates püresi dilimlenir ve üzerine tereyağı gezdirilip servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }