{ "title": "Tereyağlı Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Tereyagli-Patates-Puresi-74.jpg", "date": "20.01.2024 09:24:33", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Tereyağlı patates püresi, evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz ve özellikle etli yemeklerin yanında servis edebileceğiniz bir lezzet olarak pek çok yemekte işinize yarayacak bir tariftir. Özellikle kuru kuru et servis etmek istemediğinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz bu tarif sayesinde daha zengin bir servis tabağı hazırlayabilmeniz mümkün olacaktır. Her ne kadar pek çok kişi patates püresi hazırlamanın çok kolay olduğunu düşünüyor olsa da aslında lezzetli bir püre için bazı konulara özellikle dikkat etmeniz gerekmektedir.

Tereyağlı Patates Püresi Malzemeleri
Tereyağlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Püre yaparken bilmeniz gereken en önemli husus patateslerinizi haşlama şeklinizi doğru seçmeniz gerektiğidir. Bazı kişiler patateslerin daha hızlı ve rahat pişmesi için soyup küçük küpler halinde doğramanın daha iyi olacağını söyleyebilir. Elbette bu şekilde patates daha çabuk haşlanacaktır. Ancak pürenizin çok sulu olmasına neden olacağından patateslerinizi soymadan ve doğramadan haşlamanız daha doğru bir karar olacaktır.

Patatesler haşlandıktan sonra soyup çatal yardımı ile iyice ezmeniz gerekmektedir. Ezdiğiniz patatesleri bir tencereye alarak içine rendelenmiş kaşar peynirini, tereyağı, sütü ve tuzu ekleyerek iyice ezerek pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar kavuruyoruz. Sürekli karıştırarak tencerenin dibinin tutmamasına önem vermelisiniz. Ayrıca tereyağlı patates püresi yaparken patates içinde tereyağının tamamen eridiğinden de emin olmanız gerektiğini unutmamalısınız.
" } ] }