{ "title": "Tepside Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Tepside-Patates-Puresi-25.jpg", "date": "21.01.2024 11:48:35", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "Tepside patates püresi; Patates, patlıcangiller familyasından yumruları yenen otsu bitki türüdür. Boyu 70-80 cm'ye varan, çiçekleri beyazımsı ve pembemsi açan, yumruları hariç zehirli otsu bir bitkidir. İçerisinde A, C, K, B6 ve E vitaminlerini içermektedir. Folatlar açısından da çok zengindir. Patates tam bir potasyum deposudur. Aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, demir, bakır ve magnezyum içerir. Patates nişasta bakımından çok zengin bir besindir. Patates nişastadan başka belli bir oranda proteinde içermektedir. Bu oranlar nişasta %20, protein %2'dir. Patates dünyada pirinç, mısır ve buğdaydan sonra en çok tüketilen dördüncü gıda kaynaklarından bir tanesidir. Genelde sağlık açısından çok faydalı ve güvenle tüketebileceğimiz besin kaynakları arasındadır. Patatesten çok çeşitli yemeklerden yapılmaktadır. Tepside patates püresi de bunlardan biridir. Yapımı hem kolay hem de lezzetli bir yemektir.