{ "title": "Tatlı Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Tatli-Patates-Puresi-11.jpg", "date": "20.01.2024 15:39:33", "author": "demet han", "article": [ { "article": "Tatlı patates püresi, Türkiye'de son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz tatlı patates ile yapılan yapımı kolay bir yemek tarifidir. Tatlı patates, adından da anlaşılacağı üzere tatlı bir patates çeşididir. Ana vatanı Peru olan tatlı patates vitamin ve mineral deposudur. Türkiye'de ise Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. Daha çok kış sebzesidir. Zamanı özellikle Kasım aylarında olup, marketlerde kolaylıkla bulunabilecek bir sebzedir. Türkiye'de yetiştirilenlerin iç kısmı genellikle beyazımsı ya da sarımsıdır. Bugüne kadar pek bilinmeyen etkisi ve besin değeri yüksek olan tatlı patates artık marketlerde de satılmaya başlanmıştır. Bebek sağlığında da ilk ve en önemli besindir. Tadı bal kabağını andırmaktadır. Yemeklerin yanında meze olarak tüketilebilen bir sebzedir. Özel günlerde ve şık mekanlarda iyi bir alternatiftir. Zira tatlı patates çeşidiyle birçok yemek yapılabilir. Tatlı patates püresi de bunlardan bir tanesidir. Hazırlanışı da oldukça kolaydır.

Tatlı patates püresi tarifi için malzemeler
Tatlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle bu tarif için tatlı patates bulmamız gerekecektir. Satın alınan tatlı patatesi yıkayın ve iyice kurulayın. Ardından üstüne zeytinyağı gezdirin. Daha sonra üzerine tuzu ve karabiberi de ekleyin ve patatesi alüminyum folyoya sarıp 200 derecedeki fırına koyalım. Tahminen 30 dakika kadar sonra yumuşamış olacaktır. Patatesi fırından çıkarırken yumuşaklığı kontrol ederek çıkaralım. Patatesin kabuklarını soyup içerisine zeytinyağı ve kereviz tozunu ekleyelim. Bir yandan da rendelenmiş parmesan peynirini koyalım, karıştıralım. Karıştırdığımız tatlı patateslerin içine peynir ve biberiye karışımını koyun. Karabiber ve tuzla ezme aracı ya da kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Tatlı patates püresi yaklaşık 40 dakikada hazır olacaktır. Sunum için kâseye koyup biberiye parmesan peyniri ve zeytinyağını koyup servis edin.

Yemeğiniz hazır.

Afiyet olsun.

" } ] }