{ "title": "Sütlü Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/sutlu-patates-puresi.jpg", "date": "21.01.2024 05:24:56", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Sütlü Patates Püresi, yumuşacık ve doyurucu bir ara sıcak seçeneğidir. Mevsimi olmayan bu tarif yaz kış yapılıp tüketilebilir. Et yemeklerinin yanına harika bir tarif olabilir. Bir yaş ve üzeri bebekler için doyurucu ve besleyici bir öğündür. Et sote yapıldığında sunum için ideal bir alt taban olur. Bu tarifi yufka arasına kayabilir, gevrek ve lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz. Yine aynı tarifle üzerine kaşar peyniri serpip fırında lezzetli bir ara sıcak yapabilirsiniz. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp farklı bir salata hazırlayabilirsiniz. Buzdolabında saklayıp, tekrar ısıtmak şartıyla pratik bir öğün elde edebilirsiniz. Buzdolabında saklamayı tercih edenler, mutlaka cam bir kap kullanılmalıdır. Saklama süresi en fazla iki gündür.

Sütlü Patates Püresi İçin malzemeleri
Sütlü Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Tarifi yapmaya başlamadan önce patatesleri bol suyla iyice yıkayalım. Bu işlemin sonrasında patatesleri soyalım ve iri küpler halinde doğrayalım. Haşlama aşamasına geçmeden önce derin yapışmaz özelliği bulunan tencerenin içerisine tuz, süt ve patatesleri haşlamaya yetecek kadar su koyalım. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken nokta patateslerin haşlanmasına yetecek ölçüde su koymaktır. En pratik ölçüm şekli ise patatesleri tencerece koyduktan sonra süt ve su oranı patateslerin iki parmak üzerinde kalmasıdır. Çünkü patatesleri haşlamakta olduğumuz sıvı ile püre halini vereceğiz. Tencereye koymuş olduğumuz malzemelerin tamamını orta harlı ocağa koyayım ve patatesler pişene kadar kaynatalım. Bu işlemin yaklaşık süresi 15 dakikadır. Pişmiş olduğunu teyit ettiğimiz patatesleri içinde kalan sıvı ile cam bir kâseye dökelim. Mikserin doğrayıcı kısmı ile patatesleri iyice ezelim. Henüz sıcak olan patateslerin içerisine sıvı yağı, karabiberi ve tereyağını da koyup, mikserle ezmeye devam edelim. Püre macun kıvamını aldığında hazırlık aşaması da tamamlanmış olacaktır. Sunum esnasında çeri domates ve yeşilbiber ile süsleyerek sunabiliriz. Yine sunumda yeşillikte kullanabilir, pul biberle dekor yapabiliriz. Sütlü patates püresi servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }