{ "title": "Sütlü Kaşarlı Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Sutlu-Kasarli-Patates-Puresi-67.jpg", "date": "21.01.2024 06:14:45", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "Sütlü Kaşarlı Patates Püresi: Yemeklerin undan sonraki değişmezi olan patates, sadece ülkemizde değil tüm dünyanın en çok kullandığı gıdadır. Soğuk iklim hariç her iklimde yetişir. Rakım sorunu fazlaca olmayan bir bitkidir. Bundan dolayı da günlük olmasa bile gün aşırı mutlaka bir şekilde patates tüketiriz. Son zamanlarda özellikle çocukların ve gençlerin yoğun ilgisine sebep olan patates cipsi bile günlük tüketilir olmuştur. Kahvaltıda kızartması, yumurtalı patatesi ile başlayan süreçte akşam yemeğine kadar devam eder. Neredeyse ekmek kadar patates tüketiriz. Kaç çeşit karşımıza yemek olarak çıkmaktadır, diye bir araştırma yapılsa herhalde 500'ü geçer. Bunlardan biri olan sütlü kaşarlı patates püresidir.

Sütlü kaşarlı patates püresi malzemeleri
Sütlü Kaşarlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Patatesleri bir tencerede kabuklarını soymadan haşlayınız. Haşlanacak patateslerin kabukları soyulunca haşlanma süresi uzar. Haşlanma işlemi devam ederken kaşar peynirini rendeleyiniz. Patatesler haşlanınca suyunu süzüp, soğuk sudan geçiriniz. Patatesler fazla soğumadan kabuklarını soyunuz. Soğuyan patateslerin kabukları zor soyulur. Soyulan patatesleri çatal ile ezdikten sonra, tuzu, kırmızı toz biberi ve karabiberi ekleyiniz. Püreye sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırınız. Karıştırma işi çatalla olabilir ya da karıştırıcı ile yapılabilir. Hazırladığımız püre sert olmamalıdır. Gerekirse bir miktar daha süt ilave edilebilir. Püreyi pişireceğiniz tepsiyi yapışmaması için ya biraz yağlayın ya da bir miktar su ile ıslatınız. Püreyi tepsiye yayarak yerleştiriniz. Pürenin üstünü rendelenmiş kaşar peynirini serpiniz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz. Pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir, genelde 25-30 dakikada gibi sürede pişecektir. Pişen sütlü kaşarlı patates püresi dilimlenerek ılık olarak servis edilir.
" } ] }