Soslu patates püresi, yapımı çok kolay aperatiftir. Patates püresi artık pek çok yemeğin yanında ikram edilen bir lezzettir. Patates püresi sayesinde bazen pilav pişirmeye gerek kalmadığı gibi yemek sunumu da oldukça şık bir görüntüye kavuşmuş olur. Soslu patates püresi salata olarak tek başına yenebilecek bir çeşittir. Bu tarifi hem misafirlerinize hem de aile bireylerine gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Ben salata çeşitlerini denemeyi ve yapmayı çok seviyorum. Eğer siz de benim gibiyseniz bu tarifi beğeneceğinizi umut ediyorum. Umarım tarif sıkıntısı yaşayan tüm bayanların işine yarar.
Soslu patates püresi için gerekli malzemeler
3 adet orta boy patates,
150 gr. Taze kaşar peyniri,
2,5 çorba kaşığı tereyağı,
1 çay bardağı süt,
Yarım muskat rendesi,
1 çay kaşığı karabiber,
1 tutam kuru nane,
Yeteri kadar tuz
Üzeri için
2 su bardağı yağlı yoğurt,
1 tutam dereotu,
1 tutam taze nane,
2 yemek kaşığı mayonez,
Arzu ederseniz sarımsak,
Yeteri kadar tuz
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası,
Yarım çorba kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
Yarım yemek kaşığı tereyağı,
Birer fiske toz nane, kırmızıbiber.
Soslu Patates Püresi Nasıl Yapılır?
Patates püresinin yapımı için öncelikle patatesleri haşlayın. Arzu ederseniz kabuklarını soyarak bölüp az suda da pişirebilirsiniz. Pişen patateslerin sıcağı çıkmadan soyun ve çatal yardımı ile biraz ezin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve tereyağını ekleyerek eriyene kadar ezmeye devam edin. Sütü ve kalan diğer malzemeleri de ilave ederek rondodan geçirin. Derin bir kabın içerinde yoğurt ve mayonezi karıştırın Üzerine taze nane ve dereotunu küçük küçük doğrayın. En son tuzunu ilave edin.
Sosu için tereyağı ve sıvı yağı bir tavada eritin. Üzerine salçaları ve baharatları ekleyerek kavurun ve biraz su ile açın. Patates püresinden küçük bir kâseye biraz koyun ve iyice bastırın. Ters çevirerek servis tabağına çıkartır. Üzerine biraz hazırladığınız yoğurttan gezdirin ve sos ile süsleyerek servis yapın. Şık görünmesi açısından ortasına 1 dal taze nane koyun. Soslu patates püresi hazır. Daha pratik oldun isterseniz bir borcama püreyi boşaltın ve üzerini düzeltin. Yoğurdu da üzerine boşaltıp sos ile süsleyin. Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra üçgen ya da kare olacak şekilde dilimleyerek servis yapın. Herkese afiyet olsun.