{ "title": "Soğuk Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Soguk-Patates-Puresi-25.jpg", "date": "19.01.2024 06:19:00", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Soğuk patates püresi, belki de hanımların kurtarıcısı bir tariftir. Özel kabul günlerinde, çay saatlerinde, davetlerde ilk akla gelen soğuk patates püresi olur. Hem daha önceden hazırlanabilir hem de yapımı kolay ve lezzetli olur. Üstelik oldukça da besleyici ve doyurucudur. Yemek davetlerinde salata olarak bile ikram edilebilir. Sıcak olarak yapılan patates püresi kadar lezzetli olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Konuklarınız geleceği zaman erkenden hazırlayıp, işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Patatesleri özel haşlamalık olanından alırsanız daha iyi olur. Kaynattığınız zaman fazla çatlayıp, bozulmazlar. Malzemelerimiz hazır ise hemen püreyi yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Soğuk patates püresi için gereken malzemeler
Soğuk patates püresi nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri ister kabuklu olarak, isterseniz kabuklarını soyarak ayıklayın. Ama sizlere kabuklu olarak haşlamanızı tavsiye ederiz. Çünkü kabuklarını soyarsanız patates daha fazla su çekecektir. Bu patates püresinin tadını bozabilir. Yumuşayana kadar haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve geniş bir kabın içine alın. Burada ezici aparatı yardımıyla patatesleri iyice ezin. Bunun içine önce yoğurdu koyarak iyice karıştırın. Ardından mayonezi ilave ederek karıştırmaya devam edin. Patateslerle diğer malzemelerin iyice karışması gerekiyor. Eğer kıvamı çok yoğun olursa, içine biraz daha mayonez ilave edebilirsiniz. Lezzeti daha iyi olsa da patates püresinin kalorisinin artacağını da hesaba katmanızı öneririz. En son olarak pürenin tuzunu da koyarak karıştırın. Soğuk patates püresini şık bir sunum tabağına alın. Üzerini düzelterek, ince doğranmış dereotu ile süslemesini yapın. Bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }