{ "title": "Sebzeli Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/sebzeli-patates-puresi(1).jpg", "date": "19.01.2024 17:15:59", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Sebzeli patates püresi, çoğunlukla meze olarak tercih edilir ama bazı durumlarda da ana yemek olarak değerlendirilebilir. Sebzeli olması nedeniyle de oldukça faydalıdır ve sebze sevmeyen çocuklarınız var ise sebzeli patates püresi sayesinde sebzeleri sevdirebilirsiniz. Sebzeli patates püresi özellikle tavuk ve kırmızı et ile yapılan yemeklerin yanına çok yakışacak bir sunum olacaktır. Eğer daha önce sebzeli patates püresi yapmamış iseniz size önereceğimiz bu tarif ile hiç de zorlamadan kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Sebzeli Patates Püresi Malzemeleri
Sebzeli Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Patateslerin dış kabuklarını güzel bir şekilde yıkadıktan sonra uygun bir tencerenin içerisine alın. Üzerine bir litre kadar su ilavesi yapın ve tencereyi orta harlı olan ocağın üzerine yerleştirin. Ardından patateslerin üzerine bir fiske tuz serpiştirin ve tencerenin kapağını yarım kapalı kalacak şekilde kapatıp pişmeye bırakın.

Patatesleri kaynayan suyun içerisine pişip pişmediği kontrol edin. Bunun için patateslerden bir tanesine çatal batırın ve yumuşak olup olmadığına bakın. Eğer patatesler yumuşamış ise tencerenin içerisinden alıp kabukları soymaya başlayın. Bu aşamada elinize bir eldiven giymeniz de fayda olacaktır. Patatesler püre olacağı için sıcak halde kabuklarının soyulmasında fayda olacaktır. Kabuklarını soyduğunuz patatesleri bir çukur kabın içerisine alın ve patates ezici ile ya da çatal bastırarak ezin.

Dibi tutmayan bir tava alın ve içerisine tereyağı ilave edip eritin. Yağın içerisine rendelenmiş havucu ilave edip birkaç dakika kadar kavurun. Havucun üzerine mısır ve bezelyeyi de ekleyip karıştırın. Ardından kremayı ve kaşar peynirini sebzeli karışımı ilave kaşar eridikten sonra patates püresinin içerisine harcı boza edip karıştırın. Hazır hale gelmiş olan sebzeli patates püresini servis yapabilirsiniz. Arzu ederseniz servis tabaklarına ilk önce patates püresi ardından da sebzeli harçtan ilave edip karıştırmadan da servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }