{ "title": "Pratik Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/pratik-patates-puresi.gif", "date": "19.01.2024 18:31:19", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "
Pratik Patates püresi, her türlü et yemeğinin yanında servis edebileceğiniz, et yemeklerinin lezzetine lezzet ekleyecek çok pratik bir tariftir. Çocuklarınıza et yedirmekte güçlük çekiyorsanız, bir de patates püresinin eşliğinde denemenizi öneririz. Kolay gelsin.

Pratik patates püresi malzemeler
Pratik patates püresi nasıl yapılır?

Hemen hemen aynı boyda olmasına dikkat ederek seçtiğimiz, patatesleri güzelce yıkadıktan sonra tencereye koyuyoruz. Üzerine 2 su bardağı kadar su ilave ederek, ocağın üzerine alıyoruz. Yüksek ateşte kaynayıncaya kadar tuttuktan sonra ocağın altını en kısık ayara alıyoruz. Yaklaşık yarım saat sonra patatesler haşlanmış olacaktır.

Patatesleri soyduktan sonra, ezerek hazırlıyoruz. Daha sonra geniş bir tencerenin içine tereyağını koyup eritiyoruz. Üzerine patatesleri ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. Patatesler sütü çekip kıvamını alıncaya kadar karıştırma işlemine devam ediyoruz. Eğer koyu kıvamlı bir patates püresi isterseniz, ocağın üzerinde daha fazla tutabilirsiniz. Servis ederken üzerine karabiber serperseniz, daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

Not: Patates püresini kesinlikle mikser veya benzerleri ile karıştırmaya kalkmayın, çok kötü bir sonuç elde edersiniz.
" } ] }