{ "title": "Patates Püresi Tarifi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Patates-Puresi-Tarifi-91.jpg", "date": "21.01.2024 08:43:41", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Patates püresi tarifi, patates püresi en fazla et, tavuk yemekleri yanında tercih edilen bir tariftir. Aynı zamanda hanımların kabul günlerinde, çay saatlerinde de sıkça yapılır. Yapımının pratik olması nedeniyle patates püresi herkesin evinde yapılır. Üstelik oldukça lezzetli ve besleyicidir. Patates kalp sağlığı açısından önemli bir besindir. Böyle kızartma yapılmadan pişirilen patates tarifleri beslenmede her zaman bulunmalıdır. Birkaç küçük püf noktasına dikkat edilerek, tadı güzel, kıvamı yerinde patates püresini sizlerde yapabilirsiniz. İsterseniz patates püresi tarifi için malzemeler tamamsa hemen hazırlıklarımıza başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Patates püresi tarifi için gereken malzemeler
Patates püresi tarifi nasıl yapılır?

Hazırlıklarımıza patatesleri haşlamakla başlıyoruz. Patates püresi için kullanacağınız patatesleri iyice yıkayın. Kesinlikle patatesin kabuklarını soyarak haşlamayın. Bu şekilde patatesler daha fazla su emeceği için pürenizin lezzetini bozar. Bu yüzden yıkanmış patatesleri tencereye alın, su ilavesinden sonra orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Hatta patatesleri pişmiş diye çatalla falan delmeyin. Hanımlar patatesin ne zaman haşlandığını anlayabilir. Yaklaşık kaynamadan sonra orta boydaki patatesler 15-20 dakika içinde istediğiniz kıvamda pişer. Patatesler pişince tencereden çıkarın. Kabuklarını soyarak geniş bir kabın içine alın. Bunları ezici bir aparat yardımıyla püre şeklinde ezin. İçine tereyağını, ılık sütü ve tuzunu atarak iyice karıştırın. Güzel bir patates püresi tarifi pütürsüz olmalı. Bu nedenle patatesleri iyice ezmeli ve malzemelerle iyice karıştırmalısınız. Patates püresi sıcak olarak ana yemeğin yanında ikram edilebilir. Üzerine biraz kıyılmış dereotu da koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }