Patates püresi sulu olursa; yapılacak basit birkaç işlemle patates püresinin kendisiniz toparlamasını sağlayabilirsiniz. Patates püresinin yapımı çok kolaydır. Ancak süt miktarı biraz fazla gelirse biraz sulu olması normaldir bu durumda panik yapmadan yeni çözüm önerileri aramakta fayda vardır. Mutfakta güzel olmadı diye hiçbir şeyi atmayın. Mutlaka bir çözüm yolu ya da değerlendirilebilecek başka tarifler olabilir. Bunun için mutfakta bazı konularda biraz deneyim sahibi olmak ve biraz da araştırmak gerekir. Unutmayın başarısız uygulamalar insan çok şey öğretir. Bu nedenle kesinlikle moralinizi bozmayın. Patates püresi sulu olursa neler yapılabilir bir bakalım.
Patates püresi sulu olduğunda neler yapılabilir?
Haşlanmış patates biraz beklediğinde katılaşan bir sebzedir. Bu nedenle eğer vaktiniz varsa patates pürenizi buzdolabında ağzı açık bir şekilde 1-2 saat dinlendirin ve karıştırın. Servis yapmadan önce de mikro dalgada biraz ısıtın. Mikro dalganız yoksa ocakta da ısıtabilirsiniz.
Patates püreniz sulu olduysa kaşıkla karıştırarak kısık ateşte istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Ancak dikkatli olun çünkü patatesin dibi çok çabuk tutar.
Eğer patates püresini nasıl servis edeceğiniz fark etmez ise patates püresini yağlı kâğıt serilmiş bir borcama yayın ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerine de fırından çıkartmadan evvel kaşar peyniri rendeleyin.
Patates püresi sulu olduysa ve illaki klasik patates püresi yapmanız gerekmiyorsa patates püresini farklı bir tarifte de değerlendirebilirsiniz. Örneğin patatesi garnitür ile karıştırın ve yağlı kâğıt serilmiş borcama yayıp fırında pişirin.
Yine sulu patates püresinin içerisine biraz kaşar peyniri ve galeta unu ekleyip kaşıkla köfte gibi dökerek yağlı tavada ya da fırında kızartabilirsiniz.
Patates püresinin servisi için vaktiniz varda yeteri kadar patatesi kabuklu olarak haşlayıp ve ezerek sulu olan patates pürenizin içerisine katabilirsiniz. Böylece patates püreniz biraz daha koyulaşır.
Patates püresi sulu olursa son tavsiyem çanak köftenin içine kaşıkla doldurarak fırında pişirebilirsiniz. Böylece patates pürenizi israf etmemiş olursunuz.