{ "title": "Patates Püresi Sosu", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Patates-Puresi-Sosu-63.jpg", "date": "20.01.2024 12:57:57", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Patates Püresi Sosu, patates birbirinden farklı tariflerde hazırlanabilen ender lezzetlerden bir tanesidir. Neredeyse her sebzeyle ev ürünüyle uyum sağladığı için içerisine farklı malzemeler ilave edilerek de hazırlanabilir. İster salatası, etli ya da köfteli sulu yemeği ya da mezesi yapılabilir. Patates püresi de bunlardan bir tanesidir. Patates püresi ezilmiş haşlanmış patatesten elde edilir. Yapımı ve hazırlaması oldukça basittir. Pişirme seçenekleri de oldukça geniştir. Tercihe göre ister ocakta ister fırında pişirilebilir. Patates püresi doyurucu özelliği sayesinde genellikle ana yemeklerin yanında servis edilir. Ayrıca hafif ve tamamlayıcı bir yemek olması nedeniyle meze olarak davet sofralarında da tercih edilir. İçerisine tereyağı, süt ve peynir çeşitleri konularak daha yumuşak tatta patates püresi hazırlanabilir. İster üzerine sos hazırlayarak ya da sade olarak da servis edilebilir. Sos çeşitleri olarak yağda yakılmış kırmızı pul biber ya da salça, sarımsaklı yoğurt ve değişik tatlarda soslar hazırlanarak sunumu yapılabilir. Daha çok patatesle uyumu nedeniyle yoğurtlu soslar tercih edilir.