{ "title": "Patates Püresi Salçalı", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Patates-Puresi-Salcali-94.jpg", "date": "20.01.2024 17:36:32", "author": "Mehmet Ferah KUÇİ", "article": [ { "article": "Patates püresi salçalı, yemeklere ara sıcak olarak eşlik edecek başka bir tariftir. Patates püresi zaten bütün hanımlar tarafından kurtarıcı gibi hazırlanan ve beğenilerek tüketilen yardımcı yemeklerden biridir. Hazırlanması kolay ve malzemelerinin oldukça pratik olması münasebetiyle patates püresi tarifleri her zaman tercih edilmektedir. Bilhassa tavuk ve et yemeklerinde, ızgara türlerinde önemli bir yardımcı destektir. Makarna ve pilav yerine yemeklerinizde salçalı patates püresi ikramı yapılırsa herkes için bir değişiklik olmuş olacaktır.

Patates püresi salçalı için gerekli malzemeler
Patates püresi salçalı nasıl yapılır?

Öncelikle püreyi yapmak için patatesleri hazırlanmalıdır. Dış kabuklarını bol suyla yıkayıp ve bir tencerenin içine alınmalı. Tencereyi patatesleri haşlayacak kadar suyla doldurmaya çalışalım. Suyun patatesleri geçmesi yeterli olacaktır. Önce yüksek ateşte, akabinde orta ateşte patatesler haşlanmaya bırakılır. Arada patatesleri kontrol ederek, diğer hazırlıklar yapılmalı. Kuru soğanı yemeklik olacak şekilde küp doğranmalıdır. Bunları tavanın içine alarak, sıvı yağ ve tereyağı birlikte kavuralım. Soğanlar şeffaflaşmaya başladığı zaman içine kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu ilave edilmelidir. Bu malzemeleri birkaç dakika kavrulmalı. İçine biber ve domates salçasını da ilave edilmelidir. Salçalarla birlikte yine kokusu çıkana kadar kavrulup ve tavaya yarım çay bardağı kadar su ilave edilmesi gerekir. Bunu salçalı sos gibi pişirilmelidir. Bu arada patateslerde haşlanmış olacaktır. Sıcak suyun içinden alınan patateslerin kabuklarını soyulur. Bunları bir kâseye alarak, patates ezici aletle iyice ezilmelidir. İsteğe bağlı olarak mikserle patatesleri ezebilir. Böyle daha pürtüksüz bir kıvam elde edebilir. Ezilmiş patateslere tavada hazırladığınız salçalı sosu da ilave edin. Hepsini güzelce harmanlanmalıdır. Daha sonra da salçalı patates püresi servis tabaklarına alınarak ikram edilebilir. Görselliğe önem verilirse, püreyi kalıplara koyarak tabaklara alınıp. Yanında ızgara köfte ile nefis bir ikramlık olabilmektedir.
" } ] }