{ "title": "Patates Püresi Nasıl Isıtılır", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Patates-Puresi-Nasil-Isitilir-96.jpg", "date": "21.01.2024 08:09:25", "author": "Murat Özyurt", "article": [ { "article": "Patates Püresi Nasıl Isıtılır; Patates püresi, haşlanmış ve ezilmiş patatesi süt, yağ ve et suyu ile karıştırılarak elde edilen bir yiyecek çeşididir. Genelde et yemeklerinin yanında garnitür ve perhiz yemeği olarak kullanılmaktadır ve sağlık açısından da oldukça faydalı bir yiyecektir. Kolay bir şekilde sindirilebilen bir yemektir. Midede kalma süresi yaklaşık olarak 5-6 dakika civarındadır. Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizlemektedir. Özellikle şişman ve şeker hastaları için oldukça faydalıdır. Patates püresi yaptığımız zaman bir süre sonra soğuyarak sertleşmektedir ve lezzetini kaybetmektedir. Bu gibi durumlarda patates püremizi ısıtmak için birçok yöntem bulunmaktadır.

Patates Püresi Nasıl Isıtılır, Gerekli Malzemeleri
Tava kullanarak ısıtma; Tereyağımızı bir tava içerisine alalım ve eriyinceye kadar ısıtalım. Ardından yağımız eridiği zaman süt ile patates püremizi tavaya ilave edelim. Çok kışık ateşte hızlı bir şekilde karıştıralım. Patates püremiz büyük biçimde kabarcıklar çıkarmaya başladığı zaman ocağımızın altını kapatalım ve soğumadan servis edelim.

Mikrodalga kullanarak ısıtma; Patates püremize 3 yemek kaşığı süt ile 1 tatlı kaşığı tereyağımızı ilave ederek hızlı bir şekilde karıştıralım. Karışımımızı uygun bir kap içerisine alalım ve mikrodalgaya yerleştirelim. Patates püremizin kurumaması için düşük derece seçelim ve 30-40 saniye boyunca ısıtalım. Ardından mikrodalga fırınımızdan çıkaralım ve soğumadan servis yapalım.

Su yardımıyla ısıtma; Patates püremizi, sütümüzü ve tereyağımızı ısı dayanıklı bir haşlama poşetimize alalım. Ağzını sıkıca kapatalım ve kaynar suyun içerisine atalım. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar ısıtıldıktan sonra poşetimizi sudan çıkaralım. Patates püremizi servis tabağımıza alalım ve soğumadan servis edelim.

Afiyet Olsun.
" } ] }