{ "title": "Oktay Usta Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Oktay-Usta-Patates-Puresi-49.jpg", "date": "20.01.2024 03:03:46", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Oktay Usta Patates Püresi, Son zamanlar da ana yemeklerin yanında çok sık tercih edilen püreler bulunmaktadır. Özellikle et yemekleri ve mantar yemeklerinde patates püresi tercih edilmektedir. Patates püresi et yemeklerine ayrı bir lezzet vermektedir. Patates püresinin farklı tarifleri bulunmaktadır. En çok tercih edilen ise Oktay ustanın tarifi olan patates püresi olmaktadır. Oktay usta patates püresinin tarifi şu şekildedir;

Oktay Usta Patates Püresi Malzemeleri
Oktay Usta Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri yıkayın. Daha sonra yıkadığınız patatesleri haşlamak için derin bir tencerenin içerisine koyun. Ardından patateslerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Patatesleri haşlarken daha erken haşlanması için ortadan ikiye bölebilirsiniz. Patatesler haşladıktan sonra soyun. Daha sonra orta boy tencerenin içerisine tereyağını koyun ve eritin. Tereyağı eridikten sonra içerisine soyduğunuz patatesleri ilave ederek ezin. Ezerken patates ezeceği ya da bir çatal kullanabilirsiniz. Patatesleri iyice ezdikten sonra tencerenin içerisine sütü ilave ederek karıştırın. Süt ile patates püresi kıvama gelecektir. Ardından tuzu ilave ederek güzelce karıştırın. Patates püresi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırın. Kıvama geldikten sonra patates püresini rulo köfte ya da salçalı et yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }