{ "title": "Mayonezli Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Mayonezli-Patates-Puresi-29.jpg", "date": "21.01.2024 16:37:01", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Mayonezli patates püresi, hanımların beş çayı ve davetlerinde masada mutlaka patatesli bir şeyle bulunur. Patates hepimizin severek tükettiği yiyecekler arasındadır. Mayonezle karışan patatesin tadına doyulmaz ve ikisi kadar uyumlu lezzet sanırım nadir bulunur. Mayonezli patates püresinin yapımı basit, görüntüye zaten diyecek yok. Bir de tadına doyulmaz bir lezzet olunca sanırım davet masanızda en çabuk tükenecek yiyeceklerden biri olacaktır. Aynı zamanda akşam menülerinde de garnitür olarak masada bulundurabileceğiniz bu harika tarife hemen geçelim.

Mayonezli patates püresi için gerekli malzemeler
Mayonezli Patates Püresi Nasıl Yapılır?

İlk olarak patateslerin kabuklarını soyarak küçük parçalara bölerek tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayalım. Kabuklarını soyarak ve küçük parçalara bölerek haşladığınızda patatesler bu şeklide çok daha kolay haşlanacaktır. Haşlama işlemi sırasında haşlama suyuna bir miktarda tuz atarsanız patateslerin lezzetini artırmış olursunuz.

Haşlanmış olan patatesleri bir çatal yardımı ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar ezelim. Bir kabın içerisine mayonez ve yoğurdu alarak iyice karıştıralım. Burada mayonez miktarını siz kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ama unutmayın ki bir süre mayonezli ve yoğurtlu karışımda bekleyen patatesler karışımı iyice emecektir. Bu yüzden mayonez yoğurt karışımını biraz fazla koyabilirsiniz. Karşıma ezilmiş patatesleri de ekledikten sonra iyice karıştırın ve mayonezli patates pürenizi bir servis tabağına alın. Servis tabağındaki pürenizin üzerine yıkanmış ve incecik kıyılmış dere otlarından serperek görüntüyü güzelleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }