{ "title": "Mantarlı Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Mantarli-Patates-Puresi-74.jpg", "date": "20.01.2024 12:13:17", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Mantarlı Patates Püresi, Son zamanlarda en sık sorulan ve en sık tüketilen mantarlı patates püresini özellikle et yiyemeyen vejetaryen olan kişiler severek tüketir. Ancak mantarı alerjiye yatkın olan kişilerin dikkatle tüketmesi gerekir. Bu tarifimizde mantara yer verdik. Çünkü mantar çoğu yemeklerde etin yerini tutar hatta etten daha lezzetlidir. Bu nedenle mantar sevenlerin bu tarifi göz ardı etmemesinde fayda vardır. Mantarlı Patates Püresi gün yemeklerinde doğum günlerinde sofralarda şık kazandıran ve özellikle küçük çocukların severek tükettiği bir garnitür çeşididir. Patatesin kızartmasından sonra en çok tercih ettikleri patates püresi mantar ile zenginleşince garnitürün lezzeti ikiye katlanır.

Mantarlı Patates Püresi Malzemeleri
Mantarlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Mantarlı Patates Püresi, Öncelikle patatesler iyice yıkanır ve geniş bir düdüklüye koyulur ve üzerine gelecek kadar sıcak su ve tuz eklenerek düdüklünün kapağı kapatılıp ocağın üzerine alınarak ocağın altı yüksek ateşte yakılır. Daha sonra mantarlar iyice yıkanarak limonlu suda biraz bekletilir. Daha sonra suyu süzülüp tekrar yıkanır ve havlu peçete ile kurulanır. Daha sonra bol sıvı yağda üzeri hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Daha sonra Soğanlar da halka şeklinde doğranır ve bol sıvı yağ da kızartılır. Daha sonra patatesler pişince kabukları soyulur ve patates ezici ile ezilerek içine ılık sütü ve tereyağı koyularak krema gibi bir kıvam alana kadar tahta bir kaşık ile ezilir. Daha sonra tuzu da eklenerek geniş bir fırın tepsisine her yanına gelecek şekilde dökülüp bastırılır. Tepside tam bir patates yatağı oluşması gerekir. Daha sonra kızartılan mantar ve kızartılan halka soğanlar tepsiye yayılarak dökülür. Son olarak üzerine kaşar peyniri rendelenir. Tepsinin üzerini kapatacak ve köşelere de gelecek şekilde bol kaşar peyniri serpilir. Daha sonra 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar yaklaşık olarak beş dakika kadar pişirin. Daha sonra peynirler soğumadan tabağa alarak sıcak servis edin. Üzerine evde hazırlamış olduğunuz mayonez ve ketçap da dökebilirsiniz. Mantarlı Patates Püresine çok yakışır.

Şimdiden Afiyet Olsun.

" } ] }