{ "title": "Kremalı Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/kremali-patates-puresi.gif", "date": "23.01.2024 06:48:44", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Kremalı Patates Püresi, et yemeklerinin yanına çok yakışan bir tariftir. Tavuk sote, kavurma ve kırmızı et haşlamalarının yanında garnitür olarak tüketilebilir. Pürüzsüz ve yumuşak olması nedeni ile sofralarında minik konukları olanlara harika bir garnitür seçeneğidir. Saklama koşulları diğer yiyeceklere göre daha dikkat ister. Süt ürünleri kullanıldığı için buzdolabı dışında saklanması önerilmez. Aynı zamanda sıcak tüketilmesi hem lezzet hem de görsellik açısından önemlidir. Bu tarif soğuduğu zaman katılaşabilir ve ısıtıldığında yeni yapılmış zamanındaki lezzet alınamaz. İşte bu yüzden sıcak tüketimi tavsiye edilir. Yine kalorisi yüksek olduğu için diyet yapanlara önerimiz, az miktarlarda tüketmeleri olacaktır. Kilo problemi yaşamayanlar diledikleri kadar tüketebilirler.

Kremalı Patates Püresi İçin Malzemeleri
Kremalı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Kremalı patates püresinin hazırlık aşamasına patatesleri haşlamakla başlayalım. Patateslerin içerisinde bulunan vitaminlerini suya bırakmamaları için kabuklarıyla pişirilmesi gerekiyor. İşte bu nedenle patatesler haşlama tenceresine konulmadan önce iyice yıkanmalıdır. Yine bu aşamada sağlıklı bir yıkama için püf noktası, evde daha önceden kullanmamış olduğunuz bulaşık süngerinin sert kısmı ile patatesleri çok kolay yıkayabilirsiniz. Böylece üzerinde bulunan kum ve topraktan kısa sürede kurtulursunuz. Temizlendiğinden emin olunan patatesleri derin bir tencere içerisine alalım ve üzerlerini iki parmak geçecek kadar su ile dolduralım. Bu işlemin ardından orta harlı ayarlamış olduğumuz ocağa tencereyi koyalım. Patateslerin pişme süresi normal şartlarda 30 dakikadır. Bu süre sona erdiğinde yine pişip pişmemiş olduğunu kontrol edelim. Pişmiş olduğuna emin olunan patatesleri süzgeç yardımı ile süzelim ve soyma işleminden önce bir süre bekleyelim ki soyma işleminde ellerimiz yanmasın. El dayanacak dereceye gelmiş olan patateslerimizi soyalım ve derin bir cam kâsenin içerisine alalım. Tamda bu esnada başarılı bir tarif için bir cezvenin içerisine kreme ve tereyağını koyup iyice erimesini sağlayalım. Bu işlemin öncelik nedeni ise patatesler ezildikten sonra iyice ısısını kaybedeceği için tereyağının ve kremanın eritilmesi beklenemez. Patates püresinin ön hazırlıkları tamamlandığı için son aşamaya geçebiliriz.

Bir ezici yardımı ile ya da mikserin doğrayıcı kısmı ile patatesleri iyice ezelim. Bu aşamada ezme konusunda seçenek mikser olursa ezme süresini aza indirmede yarar vardır. Püre halini alan tarifimizin içerisine sırası ile tuz, karabiber ve eritmiş olduğumuz tereyağı karışımını ilave edip, son olarak listede belirtilen şeker ve sıvı yağıda katalım. Bütün malzemeleri son bir kez daha iyice karıştırdıktan sonra kremalı patates püresini servis aşamasına alabiliriz. Su ile ıslatmış olduğumuz yemek kaşığı ile iki kaşık püreyi servis kabına alalım ve üzerine pul biberle dekor yapalım. Yine servis esnasında görselli tamamlamak için çeri domates dilimleri ve maydanoz, dereotu veya yeşil nanede kullanılabilir. Kremalı patates püresi servise hazırdır.
Afiyet olsun.
" } ] }