{ "title": "Knorr Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Knorr-Patates-Puresi-41.jpg", "date": "20.01.2024 04:53:58", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Knorr patates püresi: Patates püresi hemen hemen herkes tarafından sevilen ve çay yanlarında eşsiz bir lezzete kavuşan hafif yemek çeşitlerindendir. Knorr patates püresi ile pratik bir şekilde hazırlanan patates püresi ani misafir alımlarında kurtarıcı bir alternatiftir. Misafirlerini ikramsız göndermek istemeyenler için ideal sunumlardan biri olan knorr patates püresi fırında yapıldığında çok daha lezzetli bir hal almaktadır.

Knorr patates püresi için gerekli olan malzemeler
Knorr patates püresi nasıl yapılır?

Öncelikle tereyağını Küçük bir tencere içerisine koyarak ocağın altını açın. Kısık ateşte tereyağını yakmadan eritin. Daha sonra süt ve suyu birbirine karıştırın ve tereyağı içerisine ilave edin. Su, süt ve tereyağı karışımı hafif ılık bir hal alınca knorr patates püresini ilave ederek çok hızlı bir şekilde çırpıcı ile karıştırın. Tuzunu da ayarladıktan sonra ocağın altı kısık bir derecede iken devamlı karıştırarak 5 dakika kadar pişirin. Patates püresi kıvamını alınca ocağın altını kapatarak ayrı bir kab içerisine alın. Hafif bir ılıklığa kavuştuğunda patates püresi içerisine yumurta sarısı, önceden rendelenmiş kaşar peyniri ve muskatı ilave ederek homojen kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Daha sonra fırın tepsisini yanınıza alarak tepsinin dibine yağlı kâğıt serin. Daha sonra sıkma torbası içine hazırlanan patates püresini koyarak yağlı kâğıt üzerine şekil vererek sıkın. Önceden 1180 derece ısıtılmış fırın içerisine tepsiyi sürün. Patateslerin tepeleri kızarana kadar pişirdikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp servis yapabilirsiniz. Artık knorr patates püresi hazır. Tabaklara alıp sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }