Kıymalı Patates Püresi; Çocukların severek yediği sebzelerden biri de patatestir. Özellikle kızartmasını hemen hemen her gün yemek isterler. Kızartması sağlıksız olduğundan patatesi diğer sağlıklı şekillerde hazırlamayı tercih edin. Bunlardan biri de patates püresidir. Kıymayla da oldukça lezzet bulan kıymalı patates püresi tarifimi sizlerle paylaşayım.
Kıymalı Patates Püresi Malzemeleri
Yarım kg kıyma
1 tane kuru soğan
1-2 diş sarımsak
Maydanoz
1, 5 yemek kaşığı domates salçası (İsteğe göre artırılabilir)
Pul biber, karabiber, kekik, tuz
Püresi için
8-9 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı margarin
Süt
Tuz
Üzeri için
Kaşar peyniri rendesi
Kıymalı Patates Püresi Nasıl Yapılır?
Öncelikle püremizi hazırlamak için kıymalı harçla başlayalım. Soğanla sarımsağı yemeklik doğrayalım ve bir tencereye alarak yağını da ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından kıymasını da ilave edip biraz daha kavuralım. Daha sonra salçasını ve baharatlarını da ilave ederek pişirelim. Püreyi hazırlamak için patatesleri soyalım ve dört beş parçaya bölerek tuzlu suda haşlanması için ocağa bırakalım. Haşlandıktan sonra suyunu süzelim ve patatesleri daha sıcakken püre haline getirelim. Daha sonra margarin ve sütünü de ekleyip tuzunu da ayarlayarak iyice karıştıralım. (Haşlama aşamasında da tuz attığımız için tuzunu kontrollü atalım) Ardından kare bir borcam alalım ve tepsiyi hafif yağlayıp ilk olarak kıymalı harcımızı dökelim ve kaşıkla bastırarak yayalım. Üzerine patates püremizi de yayalım ve en son olarak üste kaşarı rendeleyerek 200 derecelik fırına sürelim. Üzerleri kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis yapalım.