{ "title": "Kaşarlı Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/kasarli-patates-puresi.gif", "date": "20.01.2024 09:37:16", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Kaşarlı Patates Püresi, börek tarzı bir ara sıcaktır. Fırında yapılan bu lezzetli ara sıcağın yapılış aşaması zahmetsiz ve çok kolaydır. Beş çaylarının yanına ve kahvaltı sofraları için pratik bir şekilde yapılıp tüketilebilir. Bu lezzetli ara sıcağı çocuklarda büyük beğeni ile tüketirler. Besin değeri yüksek olan kaşarlı patatesin kalorisi de oldukça yüksektir. Kilo alamama sorunu yaşayanlar için önerilir. Yine diyet programı içerisinde olanlar için küçük porsiyonlu tüketim tavsiye ediyoruz. Bu tarifin içerisinde süt ve süt ürünleri kullanılacağı için oda sıcaklığında bekletilmemesi önerilir. Tüketim süresi, oda sıcaklığında 5 saattir. Buzdolabı içerisinde 3 gün boyunca bekletilebilir. Yine buzdolabında bekletme yoluna gidenlere öneri, kapaklı bir kap içerisinde saklayınız.

Kaşarlı Patates Püresi İçin malzemeleri
Kaşarlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Patatesleri haşlama kapasitesi bulunan derin bir tencerenin içerisine 8 adet patatesi iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan koyalım. İçerisine yeterince su koyduktan sonra tencereyi harlı ocağa bırakalım ve pişirme işlemini başlatalım. Patatesin türüne göre değişkenlik gösterebilen bir pişirme süresi vardır. Bu süre yaklaşık olarak 30 ila 40 dakika arasında değişebilir. Pişip pişmediğini anlamanın en pratik yolu ise yemek kaşığının sap kısmı ile patatesin üzerine bastırmaktır. Eğer kaşığın sapı zorlanmadan patatesin içerisine batıyorsa patatesler tam kıvamında pişmiş demektir. Bütün bu kontrollerin arkasından piştiği teyit edilirse, patatesleri soyalım ve ezme işlemi için hazırlık aşamasına geçelim.

Büyük bir cam kabın içerisine soymuş olduğumuz patateslerin tamamını koyalım ve bir ezici yardımı ile ezme işlemine başlayalım. Patatesler tamamen ezildiklerinde tuz, tereyağı, karabiber ve süt ilavesini yapalım. Bütün malzemeleri yine karıştırmak şartı ile iyice harmanlayalım. Püre haline gelen karışımı, yağlı kâğıt serilmiş fırın kabının içerisine dökelim ve her yeri aynı kalınlıkta olacak şekilde iyice düzleyelim. Bu işlemi tamamladıktan sonra listede vermiş olduğumuz rendelenmiş kaşar peynirinin tamamını pürenin üzerine yayalım ve önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırına koyalım. Fırında pişme süresi yaklaşık olarak 15 dakikadır. Yine pişip pişmediğini anlamanın en sağlıklı yolu, kaşar peynirlerinin eriyip iyice kızarmasını görmek olacaktır. Üzeri tamamen kızarmış olan harika tarifin fırından çıkarılıp dinlenme sürecine geçilme vakti gelmiştir. Oda sıcaklığında 15 dakika boyunca dinlendirdiğimiz patates püresini arzuya göre dilimleyelim ve servis edilecek kabın içerisine koyalım.

Bir dilim patates püresinin yanına iki adet çeri domatesi dörde bölüp dekor yapalım. Aynı şekilde maydanozlar ile de hayal güzünü kullanarak tabağı süsleyelim. Kaşarlı patates püresi servise hazırdır.
Afiyet olsun
" } ] }