{ "title": "Havuçlu Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/havuclu-patates-puresi.gif", "date": "22.01.2024 01:27:56", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "
Havuçlu Patates Püresi, soğuk meze türlerinden bir tanesidir. Besin değeri yüksek olan bu tarif salata olarak da adlandırılmaktadır. Yoğurtlu sarımsaklı olarak tüketiliyor. Yine aynı tarifte dileyen yoğurt sarımsak ayrıntısını kullanmayabilir. Yapılışı oldukça basit olan bu soğuk salata buzdolabında 3 gün boyunca saklanabilir. Yine buzdolabı dışında saklama süresi 5 saattir. Besin değeri yüksek olan bu salatanın kalorisi de oldukça yüksek. Diyet yapanların az miktarlarda tüketmeleri tavsiye edilir.

Havuçlu Patates Püresi İçin Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Pürenin yapılış aşamasına patatesleri haşlamakla başlayalım. Yeterince suyun içerisine patateslerin tamamını koyalım ve harlı ateşte haşlayalım. Bu aşamada şu bilgiyi de aktarmakta yarar vardır. Patatesleri kabukları ile haşlamak besin değerini kaybetmemesine sebep olmaktadır. Patatesleri kabukları ile haşlamanızı tavsiye ediyoruz, fakat iyice yıkandıklarından emin olmak şartı ile. Patatesler bir yanda haşlanırken, salatanın diğer malzemesinin hazırlık aşamasına geçelim. Derin bir cam kâsenin içerisine havuçları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra rendelemek şartı ile hazırlayalım. Diğer yandan yapışmaz özelliği bulunan bir bot tava içerisine zeytinyağını, rendelenen havuçları ve listede verilen tuzun yarısını koyalım, kavurma işlemini başlatalım. Devamlı karıştırmak suretiyle havuçların içerisinde sıvı kalmayana kadar pişirelim. Suyunu çekmiş ve tane tane bir duruş almış olan havuçlar başarı ile kavrulmuş demektir, işlemi sonlandıralım. Diğer yanda kaynamakta olan patatesleri bir kaşık sapı yardımı ile kontör edelim. Eğer patatesin üzerine bastırıldığında kaşığın sapı kolay bir biçimde patatese batıyorsa haşlanma işlemi de başarılı demektir. Pişirilmesi gereken malzemeler salata halini almak için hazırdır.

Salatanın tamamını içerisine alabilecek özellikte cam bir kabın içerisine önce patatesleri koyalım ve bir ezici ile püre haline getirelim. Tam bu aşamada listede vermiş olduğumuz sütü ve tereyağının yarısını patatese ilave edip, ezme karıştırma işlemini sürdürelim. Bu işlemin ardından önceden hazırlanan havuçları da patates püresine ilave edip karıştıralım. Cam bir tepsinin içini su ile iyice ıslatıp salatayı içerisine dökelim. Üzerini iyice düzleyip son aşama için hazırlıklara başlayalım. Listede verilen yoğurdu cam bir kâse içerisine döküp, içerisine kalan tuzu ve dövülmüş sarımsakları da ilave edelim. Bu sosu iyice karıştırıp, tepsi içerisinde bulunan patates püresinin üzerine iyice yayalım.

Diğer yanda küçük bir cezvede tereyağını eritip içerisine pul biberi dökelim. Yağ ve pul biber iyice kızardığında salatanın üzerine sıcak sıcak dökelim. Servisten önceki son adım olarak, maydanozları incece kıyalım ve salatanın üzerine dekor yapalım. Hazırlama aşaması sona eren patates püresini arzu edilen büyüklüklerde dilimleyelim. Yine başka bir fikir olan kek kalıbı ile sunum bu salatada da denenebilir ya da ufak porsiyonlar isteyenler minik kâseler kullanarak şık bir sunum elde edebilirler. Havuçlu patates püresi servise hazırdır.

Afiyet olsun
" } ] }