{ "title": "Fırında Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/firinda-patates-puresi.jpg", "date": "21.01.2024 10:33:30", "author": "Alışan", "article": [ { "article": "
Patates püresi ana yemek yanında yardımcı yiyecek veya meze olarak sunulur. Yemek davetlerimiz de hafif ve lezzetli bir tamamlayıcı yiyecektir. Patates püresi fırında yapılarak daha da lezzetli bir durumu gelir.

Fırında Patates Püresi Malzemeleri
Fırında Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Patatesler kabuklu olarak yıkanıp bir tencere içerisine üstünü kapatacak kadar su eklenerek haşlanabilir. Eğer istenirse patateslerin kabukları soyulup dört parçaya bölünerek suyun içerisinde de daha kısa bir süre de haşlanabilir. Patatesler haşlandıktan sonra suyu süzülüp, kabukları soyulur.

Fırın tepsisi veya borcam tepsi içine ilk olarak haşlanmış patatesler koyulur. Daha sonra üzerine soğuk süt, küçük doğranmış tereyağı, karabiber, pul biber ve tuz eklenir. Bütün malzeme ezilerek iyice karıştırılır ve üst kısmı düzgün bir şekilde düzeltilir. Kaşar peyniri rendesi tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde serpilip yayılır.

Önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyip pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırında patates püresi sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }