{ "title": "Fırında Kaşarlı Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/firinda-kasarli-patates-puresi.gif", "date": "21.01.2024 09:25:38", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Fırında Kaşarlı Patates Püresi, dış görünümü börek gibi olan lezzetli bir tariftir. Bu tarif çok basit bir şekilde yapılır ve yapılış süresi azdır. 1 saat gibi kısa bir zaman zarfında hazır hale gelir. Dileyen bu tarifi sabah kahvaltısında tüketebilir. Börek tarzı ara sıcak olarak yenilebilir. Buzdolabında 2 gün boyunca saklanabilir ve sonrasında fırında ısıtılarak tekrar tüketilebilir.

Fırında Kaşarlı Patates Püresi İçin malzemeleri
Fırında Kaşarlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerenin içerisine su dolduralım ve ocağa koyalım. Patatesleri yıkayalım ve kaynayan suyun içerisine atalım. Patatesler iyice haşlandığında suyunu süzelim ve kabuklarını soyalım. İşi acele olanlar patateslerin kabuklarını soymadan önce soğuk suyun altına tutup soğutabilirler. Soyunmuş olan patatesleri derin bir kap içerisinde ezelim. Ezme işlemini çatal ya da ezici ile yapabiliriz. Bu aşamada mikserin doğrama ucu da kullanılabilir. Veya çok eski bir yöntem olan su bardağının alt kısmı ile ezilebilir. Patatesleri iyice ezip püre yaptıktan sonra içerisine sıvı yağı ve tereyağını koyalım. Ezme işlemini sürdürürken sütü ve tuzu ilave edelim. Püreye son olarak karabiberi de koyalım iyice karıştıralım. Maydanozları iyice yıkayalım ve ince ince kıyalım. Doğradığımız maydanozları da püreye ilave ettikten sonra son bir kez karıştıralım. Yapışmaz fırın kabını yağlayalım ve içerisine püreyi iyice serelim. Düzlediğimiz pürenin üzerine rendelenmiş olan kaşar peynirini serpelim ve onu da düzleyelim. 200 derecede ısıtılmış olan fırına püreyi koyalım 15 dakika pişirelim. Bu sürenin sonunda kaşarlar eriyip kızardıysa püre tamamen hazır demektir. Püreyi fırından çıkartalım 5 dakika dinlendirip dilimleyelim. Fırında kaşarlı patates püresi servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }