Fırında garnitürlü patates püresi, Evimizde misafir ağırladığımız zamanlar illaki ağır yemek yapmak isteriz. Ancak yapılan ağır yemeklerin geneli kilo aldırıcı ve sağlıksız olur. Bu gibi durumlarda size yardımcı olacak bir fikrim var. Fırında garnitürlü patates püresi. Hem ağır misafirler için harika bir lezzet hem de sağlık sorunları yaşayanlar için sağlıklı bir alternatif. Bu tarifimi sizlerde deneyin diye paylaşıyorum.
Fırında Garnitürlü Patates püresi Malzemeleri
6 tane orta boy patates
1 konserve garnitür
1 konserve mısır
1 çay bardağı süt
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
50 gram margarin ya da tereyağı
Tuz
Baharat çeşitleri
Fırında Garnitürlü Patates Püresi Nasıl Yapılır?
İhtiyacımız olan malzemeleri hazırladıktan sonra fırında garnitürlü patates püresini hazırlayabiliriz. İlk önce patatesleri soyup haşlıyoruz. Patateslerimiz iyice yumuşadığı zaman bir kaba koyup çatal yardımı ile iyice ezmeye başlıyoruz. Patatesleri ezerken bir taraftan sütü, margarini ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip püre haline getiriyoruz. Patates püresi için son olarak tuzu ve isterseniz baharat atabilirsiniz. Yaptığınız patates püresini yağladığınız bir borcama döşeyelim. Patates pürenizin üzerine suyunu süzdüğümüz garnitür ve mısır konservelerini serpiyoruz. Son olarak hazırladığımız garnitürlü patates püresini üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de serptikten sonra 250 derecelik ısıtılmış fırına atıyoruz. Garnitürlü patates pürenizin daha iyi kızarması için üzerine tereyağı ya da margarinde sürebilirsiniz. Üzeri iyice kızarana kadar piştikten sonra sofralarınızı renklendirmek üzere servise hazır hale gelmiştir.