{ "title": "Fındıklı Fıstıklı Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/findikli-fistikli-patates-puresi(1).jpg", "date": "19.01.2024 11:01:25", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Fındıklı Fıstıklı Patates Püresi, değişik lezzetler arayışında olanlar için mükemmel bir öneri olan fındıklı fıstıklı patates püresi tarifi ile harikalar yaratabilirsiniz. Özellikle değişik et yemeklerinin yanında sağladığı şahane uyum ve birlikteliği ile oldukça nefis lezzetli sofralar kurarak akşam yemeklerinizi şölene çevirebilirsiniz.

Fındıklı Fıstıklı Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeleri
Fındıklı Fıstıklı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Fındıklı fıstıklı patates püresi hazırlamaya ilk olarak 1 kg patatesin kabuklarını soyarak başlayalım. Ardından soyulan patatesleri yemeklik iriliğinde doğrayarak uygun bir tencereye alıp üzerine yeteri kadar tuz ve su ilave ederek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Patatesler haşlanırken bizde fındık ve fıstıkları iri taneler şeklinde dövdükten sonra kuru bir teflon tavaya alarak fındık ve fıstık karışımı hafifçe sararıncaya kadar kavuralım.

Daha sonra haşlanarak yumuşayan patateslerin haşlama suyunu süzdürüp geniş bir kabın içine alarak çatal yardımıyla ezerek püre şekline getirelim. Üzerine 4 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 litre süt ekleyerek püreyi iyice karıştırıp üzerine 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi, 3 çorba kaşığı frenk, kavrulmuş fındık fıstık karışımın yarısını ve yeteri kadar tuz ilave ederek püreyi tekrar iyice karıştırarak harmanlayalım. Ardından hazır hale gelen püreyi cam bir fırın tepsisine koyup bir kaşık yardımıyla üzerini düzeltelim. Üzerine kalan fındık fıstık karışımını serpiştirerek süsleyelim. Küçük bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyerek yağı eriterek kızdıralım. Eriyen tereyağını pürenin üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirerek dökelim. Fırınımızı 180 derecede önceden ısıtıp püreyi fırına verelim. Püreyi fırında 15-20 dakika kadar üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar bekleterek fırından çıkartıp sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }