{ "title": "Dereotlu Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Dereotlu-Patates-Puresi-78.jpg", "date": "20.01.2024 05:57:49", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Dereotlu patates püresi, patates püresi yemeklerin yanına çok yakışan lezzetlerden biridir. Bu nedenle her evde sıklıkla yapılır. Dere otlu patates püresi de yine oldukça lezzetli ve dere otunun enfes lezzeti ile lezzetlendirebilirsiniz bir tattır. Et yemeklerinin yanına çok yakışan bir lezzettir. Yine tavuklar yapılan yemekler yanına da yapılabilir. Hem hafif hem de çok lezzetlidir. Sevdiklerinize muhakkak ikram edebileceğiniz bir lezzettir. Yine çocuk ve bebek menülerine de gönül rahatlığıyla eklenebilecek bir tariftir. Şimdi bu lezzetli tarife bakalım

Dereotlu patates püresi yapımı için gerekli malzemeler
Dereotlu patates püresi nasıl yapılır?

Dereotlu patates püresi yapımı için ilk olarak patatesler yıkanır ve bir tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su ilave edin. Ocağa alınıp altı açılır ve haşlanır. Patates haşlanınca kabukları soyulur. Soyulan patatesler derin bir kaba alınır. Üzerine tereyağı süt ve kaşar peyniri rendesi eklenerek blenderden geçirilir. Patateslerinizi büyüklüğüne göre sütun kıvamı arttırılabilir veya azaltılabilir. Ardından tuz ve karabiber eklenerek tekrar karıştırıcıdan geçirilir. Ardından servis tabağına alınır. Bir demet dereotu yıkanır ve ince ince doğranır. Pürenin üzerine serpilir. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }