{ "title": "Borcamda Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Borcamda-Patates-Puresi-73.jpg", "date": "20.01.2024 06:26:24", "author": "Pelin Doğan", "article": [ { "article": "Borcamda patates püresi, oldukça kolay hazırlanabilen fazla çeşitli malzeme gerektirmeyen tarif birçok et ve tavuk yemeğinin yanında servis edilebilmekte ve acil bir durumda pratik bir şekilde servise hazır hale gelebilmektedir.

Borcamda patates püresi için gerekli malzemeler
Borcamda patates püresi nasıl yapılır?

Patatesler ince bir şekilde soyularak yıkanır. İyice pişebilmesi için 4 parça halinde bölünerek derin bir tencereye konur. Daha sonra 1 su bardağı süt ve üzerine patateslerin boyunu aşana kadar su eklenerek patatesler haşlanmaya bırakılır. Patatesler haşlandıktan sonra başka derin bir kaba alınarak ezici veya çatal yardımı ile iyice püre haline getirilir. Kaşar peyniri, (Kaşar peynirinin bir kısmı daha sonra üzerine dökülmek üzere ayrılmalıdır) tereyağı geriye kalan yarım su bardağı süt ve baharatlar da bu aşamada hazırlanan patates püresine eklenerek iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım da daha önceden yağlanan ya da yağlı kâğıt serilen borcama konarak iyice yaydırılır. En son da üzeri kaşar peynir ile kaplanarak 180° fırında üstü kızarana kadar pişirilerek servis edilir.
" } ] }