{ "title": "Beşamel Soslu Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/Besamel-Soslu-Patates-Puresi-96.jpg", "date": "20.01.2024 16:29:24", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Beşamel soslu Patates püresi, Beşamel soslu patetes püresi gençlerin çok beğendikleri severek yedikleri sağlıklı güzel bir yiyecektir. Gerek kahvaltıda gerekse ara öğün olarak sunumu yapılabilir. Çay saatlerinde çayla birlikte yenebilir. Patates püresi hafif bir yemek olduğundan kolay yapıldığından hanımların tercihidir. Şimdi basit bir tarif ile Beşamal soslu patates püresinin tarifine geçelim.

Beşamel soslu patates püresi için gerekli olan malzemeler
Beşamal sosu için
Beşamel soslu patates püresi nasıl yapılır?

Beşamal sos içinÖncelikle beşamel sosunu hazırlayalım. Küçük bir tencereyi ocağa alarak altını açıyoruz. İçerisine tereyağını, sıvı yağı, ısıtıyoruz. Un ilave edilerek kavrulur. Unun kavrulduğunu görünce, içine süt ilave edilir. Mikser kullanarak hızlıca karıştırılır. Tuz ve karabiber de eklenerek kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırılır. 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınır.

Beşamel soslu patates püresi için, Patatesleri hazırlayarak soyuyoruz ve bir tencerede haşlıyoruz. Patatesler bir kenardan haşlanırken bir kâse kaşarı rendeliyoruz. Patatesler haşlandıktan sonra bir kabın içerisinde ezerek püre haline getiriyoruz. İçerisine pul biber, tuz ve kaşar peynirini ekleyerek güzelce harmanlıyoruz. (Bir avuç kadar kaşar peynirini sonradan üzerine serpmek için kenarda bırakıyoruz.) Hazırlamış olduğumuz sostan biraz içine katıyoruz karıştırmaya devam ediyoruz. Sonra pişireceğimiz fırın tepsisine alarak düzeltiyoruz. Kalan Kaşar peynirini ve beşamel sosunu da üzerine serpiyoruz. Hazırlanan tepsiyi 180 derecede ısıtılmış fırına atıyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Beşamal soslu patates püremiz hazırdır. Yaklaşık 10-15 dakika dinlendirilip sıcak servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }