{ "title": "Bebekler İçin Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/bebekler-icin-patates-puresi.gif", "date": "19.01.2024 06:52:19", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Bebekler İçin Patates Püresi, 1 yaşından önce önerilmez. Tüketim öncesi doktora sorulmakta fayda vardır. Bebekler için ilk altı ay anne sütü uyarısını herkes çok iyi bilmektedir. Bazı durumlarda anne sütü yetersiz kalır ve doktorlar bazı listeler verir. Beslenme destekli bu listeler bir yaşından sonra başlar. Bu tarifimizi bir yaş üzeri bebeklerde kullanabiliriz. Tarifimizde kullanacak olduğumuz malzemelerin organik olmasına dikkat etmeliyiz.

Bebekler için besleyici bir sebze olan patatesin püresini yapacağız. Yine tarifimizin besin değerini yükseltecek ve hazmı kolaylaştıracak sebzelerde kullanacağız. Püremiz içerisinde kullanacak olduğumuz kayısılar hazmı kolaylaştıracaktır. Yine tarifimiz içerisinde kullandığımız havuç göz kaslarını güçlendirecek ve C vitamini eksikliğini giderecektir. Domates ise lezzeti artıracak ve vitamin değerini yükseltecektir. Püremiz içerisine katacak olduğumuz süt ise pürenin kadifemsi dokusunu verip, kemikleri güçlendirecektir. Püreye ilave edecek olduğumuz zeytinyağı yine kolay hazım sağlayıp, kemik gelişimine destek verecektir. Tereyağının rolü ise hem kaloriyi artırmak hem de lezzeti artırmaktır. Patatesin içeriğini zaten hepimiz biliyoruz. Nişasta bakımından dolu dolu olan patates hemen toparlanma sağlayacaktır. Tarifimizi yapan annelere uyarı olarak, bu tarifi az miktarda yapın ve bittiğinde taze olarak tekrar hazırlayınız. Bu durumun aksi hallerinde püreyi mutlaka buzdolabında saklayınız. Buzdolabında saklama süresi 12 saattir.

Bebekler İçin Patates Püresi malzemeleri
Bebekler İçin Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Pürenin hazırlık aşamasına patatesleri bol su ile yıkamakla başlayalım. Patatesleri akan suyun altında önceden kullanılmamış bulaşık süngeri yardımı ile ovalayarak iyice temizleyelim. Bu işlem bittiğinde haşlanmalarına yetecek kadar su koyalım ve haşlanmak üzere orta harlı ocağa yerleştirelim. Tencerenin içerisine yine bol su ile yıkadığımız havucu ilave edelim. İyice kaynayan tencerenin içerisine kayısıyı da koyalım ve 15 dakika kadar pişirelim. Bütün malzeme iyice haşlandığında suyunu süzelim ve patatesleri soyalım. Derin bir cam kabın içerisine haşlamış olduğumuz patates, havuç ve kayısıları alalım. Mikserin parçalayıcı ucu ile malzemeyi püre halini alana kadar ezelim. Listede vermiş olduğumuz domatesi yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeden geçirelim. Rendelemiş olduğumuz domatesi de püreye ilave edip parçalamaya devam edelim. Püre pürüzsüz bir hal aldığında içerisine tuzu, tereyağını, sütü ve zeytinyağını ilave edip parçalama işlemini sonlandıralım. Hazırlamış olduğumuz püre ılık hal aldığında servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }