{ "title": "2 Kişilik Patates Püresi", "image": "https://www.patatespuresi.gen.tr/images/2-Kisilik-Patates-Puresi-33.jpg", "date": "19.01.2024 12:00:10", "author": "derya han", "article": [ { "article": "2 kişilik Patates Püresi, Özellikle et yemekleri olmak üzere birçok yemeğin yanında servis edilebilecek bir tariftir. Çok basit bir tarifi gibi dursa bile yapılışı zahmetli ve iyi bir yöntem isteyen bir tariftir. Patates püresi haşlanıp ezildikten sonra içerisine isteğe bağlı olarak yağ, süt konularak yapılan, yemeklerin yanında meze olarak da kullanılan bir çeşit tariftir. Kıvamı isteğe göre değişebilir. İster katı istenirse de daha yumuşak bir püre elde edilebilir. Et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edilmesiyle daha lezzetli olacak sofraya daha zengin bir görüntü sağlayacaktır.

2 Kişilik Patates Püresi İçin Malzemeleri
2 Kişilik Patates Püresi Nasıl Yapılır?

4 adet orta boy patates seçilir ve iyice yıkanır. Yıkandıktan sonra patateslerin üzerini kapatacak kadar su dolu düdüklü tencereye alınarak 10 dk yüksek basınç ile pişirilir. (Patatesler normal tencerede haşlanacaksa 30 dk pişirilmelidir.) Patatesler soyulur ve küp-küp doğranır (Daha kolay bir karışım elde edebilmek için). Tencereye 2 kaşık tereyağı koyulur. Tereyağı eriyene kadar karıştırılıp kontrol edilir. Soyulan ve küp-küp doğranan patatesler bu tencereye eklenerek ezme aleti veya kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Tencere içerisine soğuk süt ilave edilir. Sütü kontrollü olarak ekleyip kıvamı ayarlanır. Süt ısınıp buharlaşmaya başladıktan sonra püre de yavaş yavaş istenilen kıvama gelmeye başlayacaktır. Bu aşamada tuz püreye eklenir. Bu aşamada Tercihinize göre pürenin kıvamını tutturmak ocağı kapatıp kapatılmayacağına bağlıdır. Eğer sıvı bir püre olmasını isterseniz ocağı söndürebilirsiniz ya da katı bir püre elde etmek istiyorsanız ocağı kapatmadan istenilen kıvama gelene kadar pişirmeye devam eder ve katı püre elde etmiş olursunuz. Bu işlemden sonra püre hazır hale gelir. Üzerine baharatlar dökülür, tercihe göre kaşar rendesi eklenir. 2 kişilik patates püresi, iki ayrı tabağa alınarak üzerine bir parça da dereotu koyarak tamamlanır.

" } ] }